Tietoja minusta

Oma valokuva
Enjoy this moment, share quilttales with me

tiistai 28. tammikuuta 2014

Blocks of the week - BOWs

This week Loyal Union Sampler block is an easy one... compared to last week's block Castle Wall.

E-9 Hourglass

Also Farmer's Wife Sampler BOW 24. Country Path was quite complicated last week...

... but this week FWS block is also quick-to-sew;o)

Joten tänään kirnusin voita - helposti!
The Farmer's Wife Sampler Quilt - kirjaan on kerätty 1920 -luvulla amerikkalaisessa The Farmer's Wife aikakauslehdessä järjestetyn kilpailun kirjesatoa. Viljelijöiden vaimoilta kysyttiin haluaisivatko he, että heidän tyttärensä menisi naimisiin maanviljelijän kanssa. Niiden kirjeiden inspiroimana Laurie Hird suunnitteli erilaisia blokkeja, jotka hän julkaisi kirjana (+CD, jossa blokkien mallineet) vuonna 2009.  Blokit ovat - tässäkin - kokoelmatilkkutyössä 6" x 6". Blokkien nimien "historiaa" kirjassa ei ole esitelty / kerrottu, mutta niille annetut nimet liittyvät jollakin tavalla kirjeiden sisältöön. Esim. Churn Dash -blokin yhteydessä olevassa kirjeessä luetellaan erilaisia hyödyllisiä maataloustöitä, joista Mrs. M.H.M. kirjoitti saavansa todellista iloa ja onnellisuutta. Tietenkin yksi niistä hyödyllisistä taidoista oli voin kirnuaminen!
Mielestäni Churn Dash on yleisesti käytössä oleva nimi tälle blokille, mutta tietääkö kukaan sille suomalaista nimeä? Minulle blokista tulee enemmän mieleen juustomuotti / -kehä kuin kirnu. Vai tulisiko mieleen ennemminkin kirnun mäntä?
OHO, kylläpä ajatus harhaili...

So maybe I have some possibilities to complete the top of Jersey Girl in time... before Friday.

... so far it seems that I can do it;o)

HAPPY Stitching!!!

4 kommenttia:

Cattinka kirjoitti...

These blocks all look complicated to me, but you sew them so nice and accurately!
KATRIN W.

Tiinatei kirjoitti...

Aika hyvä mielikuvitus pitää olla, että tuosta Churn Dashista saisi mielikuvan kirnusta! Jersey Girl-blokkisi ovat niiiin kauniita! (Laitoin siulle just s-postia Jersey Girlistä)

Dolores kirjoitti...

Lovely work. I don't know if I could keep up with a BOW. I am working on 2 BOMs at the moment.

Hannele kirjoitti...

Jos tarkkoja ollaan niin churn dash kääntyisi suomeksi ehkä "kirnun loiske", ja sen minusta tuossa blokissa voi nähdäkin :) Mikä tuon blokin suomenkielinen nimi on - ei aavistusta...