Tietoja minusta

Oma valokuva
Enjoy this moment, share quilttales with me

torstai 26. syyskuuta 2013

Sukkamysteeri...

... on ratkennut!
Oikeastaan tepastelin jo viime sunnuntaina uudella sukalla:o)

Siinä se on... Phyllodium -sukka!

 Tämä sukka saa kyllä parin, tykkään! Toinen sukka on jo kiilakavennusvaiheessa.
Joten kolmas kerta todellakin sanoi toden tällä kertaa ;o)

Mysteerisukan myötä opin tekemään uudenlaisen kantapäänkin... ranskalaisen kantapään (?). Se neulotaan samalla tavoin kuin perinteinen vahvistettu kantapää, mutta nyt oikealla puolella neulotaan sekä nostetaan silmukat nurin, nurjalla puolella ne neulotaan oikein.
Lisäksi en ole koskaan aikaisemmin neulonut oikeaan neuletyöhön resoria siten, että oikea silmukka neulotaan kiertäen takareunasta. Joskus opiskeluaikoina vuonna 1ja2 neuloin niitä joihinkin mallitilkkuihin. En muistanutkaan kuinka siistin resorin sillä tavoin saa aikaiseksi! Tykkään!!

Lankani on merinovillainen Novita Wool (väri 604, vintage = ei enää tuotannossa)
ja kilkuttelen sitä 2.5 puikoilla.

Jos ihastuit Mia Heikkisen Phyllodium -malliin, kuten minä, sen ohjeen löydät Ravelrysta 
(ohje suomenkielinen ja ilmainen lokakuun loppuun).

En kyllä kadu hetkeäkään, että tuhersin ja purin alussa tämän mallin kanssa! Näitä teen vielä useamman parin (oho, tulikohan TAAS luvattua liikaa!?!) elämäni aikana;o)

Muita sukkasatoon kerättyjä ihanuuksia voit käydä ihastelemassa Sukkasadon alablogeissa: Perunalaari (siellä minunkin uusimmat valmiit), Heinälato ja Hillokellari.

Kilkuttelemisiin!!!

5 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Tuo sukkahan on aivan järjettömän kaunis! Kyllä kannatti tuhertaa kun lopputulos on noin ihana. Mukavaa viikonloppua kilkuttelun parissa :D (nyt postauksesi oli päivittynyt blogiini ihan normaalisti, Ehkä Mrs. tai Mr Blogger oli kuullut urputukseni)

Tilkkureppu kirjoitti...

Kaunis sukka ja varmasti kaiken vaivan arvoinen kun sait valmiiksi.

Cattinka kirjoitti...

very pretty!
KATRIN W.

satunNainen Paula kirjoitti...

Tosi kauni malli!!
Tarkoitukseni oli myös ryhtyä tähän mysteeriin, blogistasi kun tämän löysin. Kolmessa kaupassa kävin katsomassa Nalle-valikoiman: vain rumia värejä (kirjavissa sen sijaan oli oikein houkuttelevia, mutta kuviosukka on kaunein yksivärisenä). Kylällä ei ole erikoislankakauppaa, ja kauemmaksi ei pelkän langan takia kannattanut lähteä. Mutta malli on kyllä niin nätti, että taidan tehdä sen siltikin, vaikka mysteerius on jo haihtunut... :o)

Irma kirjoitti...

Kaunista katseltavaa silmälle, on kyllä upea sukkamalli. Haluasin neuloa tuon mallin:)