Tietoja minusta

Oma valokuva
Enjoy this moment, share quilttales with me

perjantai 30. lokakuuta 2015

Farmer's Wife 1930's - week 4 & 5

Farmer's Wife 1930's Sew Along on jatkunut iloisissa merkeissä. Vielä olen pysynyt hyvin tahdissa mukana, vaikka SAL:n neljännellä viikolla ommeltiin poikkeuksellisesti 3 blokkia. Niistä ensimmäisenä oli vuorossa tiistaina 20.10. #78 Old Maid.


#78 Old Maid -blokin tekemisessä minulle eniten päänvaivaa aiheutti, millä tavoin leikkaan palaset - eri kokoiset kolmiot - joista se koostuu. Leikkaaminen olisi ollut helppoa Marti Michellin mallineiden (set A) avulla. Oikotienä voisi kokeilla lentävä hanhi -blokkeja ja ommella kulmiin puolitetut neliö -kolmiot. En kuitenkaan halunnut rikkoa ylä- ja alareunan kolmioita.
Tutkailin viivain varastojani ja löysin sieltä Companion Angle - viivaimen.

Sillä viivaimella leikkasin...

 ...ja HUPS! olinkin uusien haasteiden edessä. Nimittäin uutta päänvaivaa aiheutti punaisen kankaan kuviointi. Halusin kukkakuvioiden jatkuvan saman suuntaisena läpi koukeroiden. Aamu-unenpöpperöisenä se ei ihan onnistunut ja luovutin muutaman hukkakolmion jälkeen. Olihan minulla vain Fat Eight - pala tätä kangasta ja monta blokkia vielä tekemättä...

Lopputulos on kuitenkin ok!

Torstaiaamuna 22.10. edessä olikin kaksi blokkia, #94 Susannah 
Molemmat niistä näyttävät vaikeammilta ommella kuin mitä todellisuudessa ovat. Blokeissa olevat kolmiot selätin tällä kertaa Sew & Flip -menetelmällä. Eli leikkasin suorakaitaleet ja niiden kulmiin samanlevyiset neliöt, joihin piirsin ommelviivan kulmasta kulmaan. Sitten vain ompelin aivan viivan vierestä, ulkokulman puolelta. Leikkasin ylimääräiset kankaat pois ja silitin saumat auki.

Kaksi blokkia oli valmiina vain parin tunnin aherruksen jälkeen, vau!!!

 Tällä viikolla SAL:ssa siirryttiin takaisin "normaaliin" kahden blokin viikkotahtiin.

Tiistaina 27.10. aloitettiin blokilla #41 Granny.

Sen kankaiden leikkaaminen olisi taas ollut helpompaa MM -mallineiden avulla, huoh!

Vaikken mielelläni paperimallineita käytäkään, niin annoin vähän periksi. Tein keskustan pikku kolmioista freezer paper -mallineet.

Asettelin ne oikealle paikalle - suunnilleen - näin ;) luonnonvaloa apuna käyttäen.

Keskusta on hieman vinkkura, mutta kelpaa tällä kertaa. Eikös niillä tikkauksilla saa pikku virheitä peitettyä?

 Torstaiaamuna 29.10. ommeltiin #45 Jenny.


Jenny muodostuu - taas - kolmioista ja ikävän näköisistä suorakaitaleista, joiden päihin on ommeltu kolmio. Välttääkseni mallineiden teon suuntasin penkomaan viivainlaatikkoa. Sieltä löytyikin juuri sopiva viivain - Easy Eight! Yihaa!!!!
Kolmiot leikkasin lyhyen tuumaussession jälkeen tavallisella viivaimella neliöitä puolitellen. Voinko tässä vaiheessa jo lallatella... "helppoa kuin heinänteko"?

PURR-huokaus!!! Fenix hieman uupuneen näköisenä aamuompeluksia seuraamassa. Lohdutin sitä jo, että ensi viikosta lähtien FW 1930's blokkien ompelut siirtyy iltavuoroon... tai viikonloppu aamuihin.

Jennystä tuli hyvä, yhtä pikkuriikkistä saumojen kohdistusvirhettä lukuunottamatta. Eihän kukaan ole täydellinen!

Aiemmin syksyllä tilasin Fat Quarter Shopista vaikeampia blokkeja varten muutaman Marti Michell -malline setin (D, N ja S). Ne saapuivat viimein viime viikolla matkattuaan Turkin ja Italian kautta USA:sta Suomeen.

Olen jo kokeillut niitä tehdessäni toisen Farmer's Wife Sampler -peiton blokkeja. Ne tuntuvat todella näppäriltä.

Tällä hetkellä Farmer's Wife 1930's blokkeja on tehty 12 kappaletta... 87 tekemättä.


Last Friday Lori at BeeInMyBonnet gave us a tutorial of Mr Jack O. Lantern based on the Farm Girl Vintage book.


HYVÄÄ PYHÄINPÄIVÄÄ!

2 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Työskentelysi vaikuttaa jo ihan insinööritieteeltä! Mitään kohdistusheittoja tai vinkuroita keskikohtia en löytänyt, vaikka kuinka yritin tiirata. Teet todella upeaa ja tarkkaa työtä, ja jälki on sen mukaista! Ihailuni kumarruksen kera!

Jenny kirjoitti...

The blocks for that quilt are looking great Satu. I see your lovely cat still watching you sew.